fredag den 26. november 2010

Franskbrød

Hvad gør man når brødet ude i køkkenskabet pludselig har fået nogle mistænksomme blå pletter??? Man går da igang med at bage et nyt friskt franskbrød. Det betyder dog at mrogenmaden bliver lidt forsinket, men det er hele ventetiden værd.

Du skal bruge:
1 kg mel (noget af melet kan evt. erstattes af en lidt grovere meltype, der er til dette brød brugt fuldkornsdurummel, men også grahamsmel og fuldkornsspeltmel kan anvendes)
50 g smør/margaringe
50 g gær
5½-6 dl mælk
2 tsk salt
10 g sukker

Sådan gør du:
1. Find alle indgredienser frem så de får stuetemperatur.
2. Lun mælken og opløs gæren heri.
3. De øvrige indgredienser blandes i og æltes til dejen bliver ensartet.
4. Dækkes til og hæver til dobbeltstørrelse
5. Del dejen i to lige dstore dele og form dem til en kugle. Lad dem hvile i 2 min.
6. Kuglerne slåes herefter flade. Den ene fli bøjes ind mod midten og den anden bøjes lidt ind over den første, gentages og rulles.
7. Anbringes i smurt form eller på en bageplade
8. Efterhæve tildobbeltstørrelse, pensles med mælk og snittes let på tværs.
9. Bages i ovn på nederste rille ved 220 grader. ved et brød er bagetiden 30-35 min. ved 2 brød er bagetiden 35-40 min. ovnen skal forvarmes.

 Dejen klar til at hæve
 Til dette franskbrød er der brugt 700 g alm hvedemel og 300 g fuldkornsdurummel
De færdige franskbrød, en er bagt i form og en uden, mest forde jeg kun har en franskbrødsform :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar